Share

Nieuwsbrief

25 Oktober 2023

Beste Entree professional,

In deze Nieuwbrief bieden we drie cursussen aan en het EntreeNH webinar Praktijkleren. De EntreeNH Academie organiseert dit aanbod nog voor de kerstvakantie en er zijn nog een paar plekken. Kortom reden genoeg voor een nieuwsbrief met daarin een update van het cursusaanbod en de nieuwsberichten. 


EntreeNH Academie aanbod 


NT2 studenten in het entreeonderwijs (November)

9 november en 23 november

13:00 – 16:00 uur
Locatie: Omgeving Hoorn


NT2 studenten in het entreeonderwijs gaat specifiek over lesgeven aan studenten met Nederlands als tweede taal. Hierbij spelen taal- en cultuurverschillen een grote rol. We richten ons op de culturele aspecten, zoals de achtergronden van NT2 studenten, interculturele communicatie, het begeleiden en coachen van deze studenten, de taalaspecten en de daarbij benodigde ondersteuning.


Lees verder

Praktijkleren, een kwestie van organiseren

16 november 2023

16:00 - 17:00 uur

Locatie: online


Het webinar Praktijkleren, een kwestie van organiseren gaat in op de achtergrond, de kansen en organisatorische aspecten van Praktijkleren. Naast BOL en BBL biedt Praktijkleren heel veel mogelijkheden voor de doelgroep voor wie leren en werken niet zo maar vanzelfsprekend is. Catelijne Zandbergen, programmamanager LLO bij Vonk en lid van het programmateam EntreeNH, neemt ons mee in de kansen die er zijn en licht de organisatorische consequenties toe.

Lees verder

BPV en loopbaanbegeleiding in het entreeonderwijs

16 november en 30 november

13:00-16:00 uur
Locatie: Omgeving Heerhugowaard


BPV en loopbaanbegeleiding in het entreeonderwijs gaat in op het ontwikkelen van de loopbaancompetenties van studenten. Hoe laat je een student stappen maken in de loopbaan en welke gesprekstechnieken kan je daarbij inzetten? Op welke manieren maak je gebruik van de praktijkervaring die de student opdoet in de BPV?
Lees verder

NT2 studenten in het entreeonderwijs (December)

7 december en 14 december

09:00 – 12:00 uur
Locatie: Omgeving Alkmaar


NT2 studenten in het entreeonderwijs gaat specifiek over lesgeven aan studenten met Nederlands als tweede taal. Hierbij spelen taal- en cultuurverschillen een grote rol. We richten ons op de culturele aspecten, zoals de achtergronden van NT2 studenten, interculturele communicatie, het begeleiden en coachen van deze studenten, de taalaspecten en de daarbij benodigde ondersteuning.


Lees verder

Nieuwsberichten 

EntreeNH casus bij Katapult

Onder de titel (door-)ontwikkeling van maatschappelijke businessmodellen, lanceerde Katapult een paper over samenwerken aan waardecreatie. Katapult bundelt hiermee voorbeelden van inzet op publiek private samenwerkingen die bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Daarbij werken ondernemers, overheid en onderwijs nauw samen. EntreeNH is één van de tien casussen die hierin wordt toegelicht in de vorm van een interview met programmaleider Martijn Grosmann (vanaf bladzijde 26).


Lees verder

EntreeNH Academie pakt door

Met de training ‘omgaan met probleemgedrag in het entreeonderwijs’ ging op 17 oktober de volgende ronde van de EntreeNH Academie van start. De academie biedt trainingen, webinars, opleidingen, cursussen, masterclasses, docentenstages en kennisbijeenkomsten.

Samen met BTG Entree van de Mbo-raad en Stenden Hogelschool organiseren we onder andere in company trainingen. 

Lees verder

Diploma's bij IJmond werkt 

Een heel feestelijk moment: de diploma uitreiking voor vijf werknemers van IJmond Werkt!

Zij behaalden hun MBO Entree diploma assistent plant of groene leefomgeving bij Vonk.
Lees verder

Entree opleiding Amigo Plant van start

Op 26 september was de eerste lesdag bij Amigo Plant BV. Daar zijn 22 enthousiaste Pools sprekende werknemers de MBO Entree opleiding assistent plant of groene leefomgeving gaan volgen. Een mooie samenwerking van Amigo Plant BV, Vonk en Greenskills.nl

Lees verder

Zeven Mbo verklaringen voor Zaffier studenten

Zeven studenten van participatiebedrijf Zaffier kregen op de werkplek scholing via het Horizon College. Zij rondden hun inzet succesvol af en werden daarvoor beloond met de nieuwe Mbo Praktijkverklaring van het Horizon College voor hun inzet op diverse leerprocessen. 


Lees verder

Feestelijke afronding diploma's en praktijkverklaringen

Vonk Entree Groenstart

De laatste schoolweek van het jaar. Een feestelijke afronding voor studenten, docenten en begeleiders van Vonk Entree Groenstart. Studenten uit Hoorn en Alkmaar, studenten van Hoenderdaell en nieuwkomers. 


Lees verder

EntreeNH


EntreeNH is het ontwikkel-, kennis- en informatiepunt voor maatwerk Mbo Entree-onderwijs in Noord-Holland. Hier wordt gewerkt aan flexibele leer- en werktrajecten voor mensen voor wie leren en werken niet vanzelfsprekend is. Horizon College, Regio College, Vonk, pro en vso scholen vinden elkaar hier in de opgave voor deze regio en organiseren EntreeNH met professionals. We organiseren flexibel onderwijs en passende entree-onderwijstrajecten. Dit doen we ook samen met ondernemers, overheid en instanties. Deze samenwerkingen zijn essentieel voor de toename van het aantal succesvolle mbo-maatwerktrajecten.

Voor professionals die met en voor de entree doelgroep werken, bieden we de komende jaren een interessant aanbod van cursussen, trainingen, opleidingen, masterclasses, werkvloerbijeenkomsten en docentenstages. Volg ons via de nieuwsbrief en de socials. 

Aanmelden nieuwsbrief

Email Marketing door ActiveCampaign